TIEDOTE: Verta lumella on Jo Nesbøn uuden romaaniparin avausosa

21.4.2015

Verta lumella on tummasävyinen rikosromaani, jonka minäkertoja ja päähenkilö Olav työskentelee Oslon huumekuningas Daniel Hoffmannin asiainhoitajana tehtävänään hoitaa ongelmat kaikessa hiljaisuudessa ajasta ikuisuuteen. Eräänä päivänä Hoffmann antaa Olaville oudon toimeksiannon: Olavin tulee tappaa tämän vaimo Corina. Tehtävä herättää Olavissa epäluulon. Kuinka järkevää on sotkeutua työnantajansa henkilökohtaiseen elämään? Saati rakastua tämän vaimoon?

Jo Nesbø (s. 1960) on norjalainen kirjailija, muusikko ja entinen pörssimeklari. Hän on valmistunut ekonomiksi ja talousanalyytikoksi Norjan kauppakorkeakoulusta. Nesbø haaveili nuorena ammattilaisjalkapalloilijan urasta Tottenhamissa, mutta haave kariutui loukkaantumiseen. Opiskeluvuosista lähtien hän on toiminut laulusolistina ja kitaristina Di Derre -yhtyeessä. Yhtye nousi valtavaan suosioon Norjassa jo ennen Nesbøn kirjallista uraa.

Ensimmäisen romaaninsa, Harry Hole -sarjan avauksen Lepakkomies, hän julkaisi vuonna 1997. Romaani palkittiin ensin vuoden parhaana norjalaisena rikosromaanina Riverton-palkinnolla ja vähän myöhemmin vuoden parhaana pohjoismaisena dekkarina Lasiavain-palkinnolla. Harry Hole -romaaneja on ilmestynyt tähän mennessä kymmenen. Nesbø on kirjoittanut myös muita romaaneja, novelleja sekä lastenromaaneja.

Jo Nesbø on tänä päivänä yksi maailman johtavista rikoskirjailijoista ja hänen teoksiaan on myyty jo 30 miljoonaa kappaletta.

Verta lumella II ilmestyy marraskuussa 2015.

Lisätiedot

Viestintäpäällikkö Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, s-posti vilja.perttola@bonnierbooks.fi

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi