Tiedote: Veitola haastaa lukijat ja itsensä

11.2.2019

  

 “Mä mietin, että kirjoittaisin mun seuraavankin kirjan uudella tavalla. Ajattelin ottaa mun lukijat, kuulijat, katsojat, fanit ja vihaajat mukaan kirjan tekemiseen, sillä mä haluan haastaa itseni samalla kuin haastan itse ihmisiä toimittajana.

Mä oon kysynyt elämäni aikana tosi paljon kysymyksiä muilta ihmisiltä, ja nyt mua kiinnostaa, mitä tapahtuu kun tää asetelma käännetään toisin päin. Mun kirja syntyy siis kysymyksistä, mitä ihmiset haluaa esittää just mulle, ja mun vastauksista niihin kysymyksiin.

Mua sanotaan haastattelijaksi, joka kysyy ne asiat, joita muut ei kehtaa kysyä. Osan mielestä mä vaan kaivelen toisten törkyjä.

Se on hassua.

Mähän oon toimittaja, ja toimittajan tärkein tehtävä on kysyminen. Enkä mä kysele vaan töissä, vaan muutenkin elämässä. Mun lempiasioita on kuunnella, kun ihmiset pohtii niiden elämää ja ajatuksia. Miten maailmaa ja ihmisyyttä voisi hahmottaa, ellei peilaamalla omia keloja toisten mietteisiin?

Mitä vaan voi, saa ja pitää kysyä.  Ja sanon tän saman nyt teille: kysykää multa ihan mitä vaan. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Mä lupaan tarttua kaikkein hankalimpiinkin kysymyksiin just niin rehellisesti kuin osaan sillä viisaudella, mikä mulla tässä vaiheessa elämääni on.

Mä tiedän että tää ei tuu olemaan helppoa. Mutta miks mä päästäisin itseni helpolla kun en päästä muitakaan? 

Sitä paitsi Totuus ja tehtävä -leikissäkin mä valitsen aina totuuden.”

Veitolan kustantaja Jaakko Pietiläinen Johnny Knigalta toteaa, ettei kirjan sisällön keskeneräisyys hirvitä.

”Päinvastoin, sehän on koko kirjan pointti, ottaa yleisö mukaan tekemiseen. Maria haastaa itsensä lisäksi sekä lukijat että meidät tekijät. Me hyppäämme yhdessä tuntemattomaan.”

Kysymykset Maria pyytää lähettämään 15.3.2019 mennessä osoitteella:

veitola@kniga.fi

tai

Johnny Kniga, PL 1259, 00101 Helsinki. Kuoreen teksti ”Veitola – toisinpäin”

tai

#veitolatoisinpäin 

Lisätiedot:
Kustantaja Jaakko Pietiläinen, jaakko.pietilainen@kniga.fi