TIEDOTE: Kotiteollisuuden potenssi kunnossa: uusi kirja, uusi single ja uusi levy

13.2.2015

Jouni Hynynen kirjoittaa:

Kotiteollisuus  ̶  Munasillaan ja muutenkin on Mika Vuoton valokuvakirja Kotiteollisuudesta. Minä olen kirjoittanut kirjan tekstiosiot, ja kai sitä voi pitää bändin historian lyhyenä oppimääränä. Mukana on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia ja muistikuvia Kotiteollisuuden taipaleelta vuodesta 2003 tähän päivään. Vuoto on haaveillut valokuvakirjan teosta jo pitkään, mutta minulla riitti aikaa ja halua tekstin tekoon vasta viime syksynä. Nyt se on valmis ja sitä lukiessa on pakko todeta: kyllä me sittenkin ollaan ihan oikea bändi. Jos se ei muussa näy, niin ainakin siinä, että jätkien olemuksessa tuoksuu yhdessä eletyt kilometrit. Se, että kuljemme yhdessä ja ylväästi. Jos ei muualle, niin kohti konkurssia. Kirja julkaistaan 1.4.2015.

Tuntuu jotenkin uskomattomalta, että Kotiteollisuus työstää jo viidettätoista levyään ja minä arvon vielä, että mitä puuhastelua tämä on, mistä on oikein kysymys. Tuntuu, että olemme vasta aloitteleva bändi. Moni on sitä mieltä, että siltähän meidän soitto ja laulu kuulostaakin. Kerron heille huonoja uutisia: meillä ei ole aikomustakaan hidastaa tahtia.

Vielä vuosi sitten oli toisin. Uusien biisien tekeminen ei kiinnostanut. Olin vuosien ajan enemmän ja enemmän vastannut KT:n sävellyksistä ja sanoituksista yksin, jätkät olivat mukana ”vain” sovittamassa. Sekin on toki tärkeää, mutta minulle kuukausien esityöt ennen levyjen treenivaihetta alkoi olla liian raskas taakka kantaa. Olin tilanteessa, jossa minua kiinnosti vain tytär, nainen ja pullo. Kitara kämpän nurkassa ei kutsunut, kuten se yleensä tekee ennen kuin biisien tekokausi alkaa.

Bändiin liittynyt Aaltonen alkoi viime keväänä potkia minua perseelle nuoren miehen innolla. Hongisto ja Sinkkonen liittyivät potkimisvahvuuteen ja minun oli pakko reagoida. Keväällä ja kesällä kasasimme yhdessä nipun uutta materiaalia, jota työstimme Perkkiön Kimmon studiolla Lehmossa. Laulu- ja kitaraosuuksia tehdään tällä hetkellä Karmilan Mikon johdolla Helsingissä. Valmista on sitten kun on.

Nyt pätevää materiaalia on 21 kappaleen verran ja odottamassa on vielä nippu uusia aihioita. Materiaalia on siis heittämällä kahteen levyyn, mutta totuttuun tapaan raakkausta on tehty isolla kädellä. Loput jääköön kehittelyn alle. Sen verran vahvaa materiaalia jäi yli, että niistä kasataan vielä jotain heti kun aikaa taas on.

Ensimmäinen single-maistiainen, Emmauksen tiellä, kuullaan maaliskuun 6. päivä ja levy ilmestyy huhtikuun alussa. Päiväksi on kaavailtu 10.4.2015. Albumin nimi on vielä hakusessa, mutta työnimi on Kohti konkurssia.


Lisätiedot

Kirjan julkistamistilaisuus 1.4.  

Kirjasta: Johnny Kniga, kustantaja Jaakko Pietiläinen, puh. 0400 781 348, s-posti jaakko.pietilainen@johnnykniga.fi

Haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, s-posti vilja.perttola@bonnierbooks.fi

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Albumista: Johanna Kustannus, Tuula Salminen, s-posti tuula.salminen@umusic.com