TIEDOTE: Jonas Hassen Khemirin Kaikki se mitä en muista on tarina rakkaudesta ja ihmisten erilaisuudesta

21.1.2016

Kaikki se mitä en muista (Allt jag inte minns) on kertomus Samuel-nimisestä nuoresta miehestä. Samuel on kuollut auto-onnettomuudessa, ja nimettömäksi jäävä kirjailija kiertää haastattelemassa hänen ystäviään saadakseen selvää Samuelin elämästä. Kenen muistoihin voi luottaa? Mitä kätkeytyy siihen, mitä emme muista? Minkä hinnan voimme joutua maksamaan siitä, että saamme elää yhdessä?

Kaikki se mitä en muista -romaanin moniäänisen kerronnan keskiössä on ihminen.  Se käyttää suvereenisti jännityskirjallisuuden keinoja ja kasvaa tiheäksi pohdinnaksi rakkaudesta, identiteetistä ja ihmisyyden ehdoista. Tarina nostaa esille myös ihmisen etnisen taustan merkityksen ajassamme.

Jonas Hassen Khemiri (s. 1978) on sukupolvensa arvostetuimpia pohjoismaalaisia kirjailijoita ja näytelmäkirjailijoita.  Khemirin romaaneja on käännetty yli 50 kielelle ja näytelmiä on esitetty yli 50 teatterissa ympäri maailmaa. Suomeksi Khemiriltä on julkaistu aikaisemmin romaanit Ajatussulttaani (Ett öga rött, suom. 2004) ja Montecore (Montecore – en unik tiger, suom. 2007). Ruotsalaistunisialaisen taustansa vuoksi kirjailija on tullut kotimaassaan tunnetuksi myös maahanmuuttajien puolestapuhujana.  

Kaikki se mitä en muista palkittiin Ruotsin arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla, August-palkinnolla, vuoden 2015 parhaasta kaunokirjallisesta teoksesta.   

”Jonas Hassen Khemirin kuvaelma muistin ja todistusten harhaanjohtavuudesta on kuin jännittävä trilleri. Romaani on myös rakkaustarina ja kertomus väkivallasta, anteeksiantamattomista petoksista sekä rahan vallasta. Epäsovinnaisesti rakentuva romaani, jossa useat eri äänet piirtävät päähenkilön muotokuvaa. Kaikki on kirjoitettu hiotun hillityksi proosaksi, jossa paperittomien ja rikollisten varjomaailma törmää Solsidaniin kivikovassa ja kiihkeässä Tukholmassa.”
August-palkintoraati

Jonas Hassen Khemiri, Kaikki se mitä sen muista
Alkukielinen teos: Allt jag inte minns
Suomentaja: Tarja Lipponen
EAN: 9789510416051
Kirja julkaistaan myös e-kirjana.

Lisätiedot

viestintäpäällikkö Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, vilja.perttola@bonnierbooks.fi
arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi
Jonas Hassen Khemirin verkkosivut: www.khemiri.se