Tiedote: Johnny Knigan syksyn 2018 kirjat on julkistettu

12.4.2018

Jo Nesbøn Macbeth on klassinen rikostarina kostosta ja vallanhimosta ja sijoittuu Nesbøn tulkitsemana nykyaikaan ja löytää rikoksen motiivit modernin maailman myrskyistä. Romaani on toinen teos 8-osaisessa Shakespeare-tulkintojen sarjassa, jonka aloitti keväällä Anne Tylerin Äkäpussi.

Mikko-Pekka Heikkisen Betonisporsas on syvältä vakava mutta pinnalta hervottoman hauska kertomus maalaisten ja äärihipstereiden konfliktista Etelä-Helsingissä.

Liina Putkosen esikoisdekkari Jäätynyt tyttö vie lukijan poliittisen pelin ja epäillyn kunniamurhan kylmän pimeään maailmaan. Romaani voitti Rikos-Kniga -kirjoituskilpailun syksyllä 2016.

Rikun & Tunnan Selviytymisopas on definitiivinen paketti tietoa, ajatuksia ja toimintaa. Kansainväliset seikkailijat Riku Rantala ja Tunna Milonoff keskustelevat eri alojen asiantuntijoiden kanssa ja etsivät keinoja maailman pelastamiseen. Selviytymisopas tarjoaa helppoja arjen ratkaisuja, nakerreltavaa eettiselle mielelle ja tositoimia militantimmille maailmanpelastajille.

Niklas Natt och Dagin 1793 on rujonkaunis esikoisromaani 1700-luvun lopun korruptoituneesta, turmeltuneesta ja likaisesta Tukholmasta villinä vuotena 1793. Kirjailija maalaa kaupungista ajankuvaltaan täyteläisen freskon, jossa kieli kasvattaa kaikessa kaikesta rumuudesta myös uskomatonta kauneutta.

Finlandia-palkitun Johanna Sinisalon Iron Sky – Renaten tarina on hykerryttävän satiirinen kertomus nuoresta naisesta, joka kasvatetaan nuhteettomaksi natsiksi salaisessa kuulinnakkeessa, mihin natsit ovat toisen maailmansodan jälkeen paenneet. Teos pohjautuu Iron Sky -elokuvakäsikirjoituksen varhaisiin versioihin ja taustatyöhön, jota Sinisalo alkuperäistiimiä vetäessään teki.

Runeberg-voittaja Tapio Koivukarin Poltetun miehen tytär on eeppinen ja tositapahtumiin perustuva kertomus 1600-luvun karuista noitavainoista. Romaani julkaistaan samaan aikaan sekä suomeksi että islanniksi.

Pekka Jaatisen Pimeys kertoo sukellusvenesodasta ja siitä, mitä voi tapahtua, jos sukellusvene ei lähde miehestä, vaikka mies on lähtenyt sukellusveneestä.

Lamppu Laamasen Andy kertoo Hanoi Rocksin ja rocktäyteyden lisäksi myös siitä millainen mies Andy McCoy on, kun valot sammuvat ja kamerat lakkaavat räpsymästä.

Ilse Hammarin Isäni Olavi Virta. Perhe-elämää Kuninkaan varjossa on tarina Olavi ja Irene Virran rakkauden kyllästämässä avioliitosta lapsen silmin. Teos perustuu perheen lapsista vanhimman, Ilsen, päiväkirjamerkintöihin sekä muun muassa Irene-äidin kanssa käytyihin keskusteluihin.

Mikä Järvisen Deep Purple on maailman ikonisimman hardrockbändin tarina 60-luvun lopun Englannista marraskuiseen iltaan Helsingissä 1993, jolloin bändin kuolemattomat kitarariffit säveltänyt Ritchie Blackmore erosi yhtyeestä lopullisesti.

Johnny Knigan katalogi kokonaisuudessaan luettavissa täältä
https://issuu.com/kirja/docs/johnny_kniga_syksy_2018

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen,tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Painokelpoiset kansi- ja kirjailijakuvat: www.johnnykniga.fi/medialle/kuvapankki