Tiedote: Johnny Knigan kevään 2018 kirjat on julkistettu

16.11.2017

Maria Veitola kertoo Veitola-teoksessaan avoimesti ja kaunistelematta elämästään muun muassa syömishäiriöstään, ulkonäköpaineistaan, kroonisesta migreenistään, lapsettomuudesta ja äidiksi tulemisesta liki nelikymppisenä..

Finlandia-palkitun Johanna Sinisalon Iron Sky – Renaten tarina on hykerryttävän satiirinen kertomus nuoresta naisesta, joka kasvatetaan nuhteettomaksi natsiksi salaisessa kuulinnakkeessa, minne natsit ovat toisen maailmansodan jälkeen paenneet. Teos pohjautuu Iron Sky –elokuvakäsikirjoituksen varhaisiin versioihin ja taustatyöhön, jota Sinisalo alkuperäistarinatiimiä vetäessään teki.

Markus Ånäsin ja Hans Välimäen Patakuningas. Elämä lautaselle piirtää 30 elämäkerrallisen reseptin kautta kuvan keittiöiden kuninkaasta ja kolmannen tähden metsästäjästä. Teoksen kivijalan ja reseptien perustan muodostaa Välimäen itsensä kertoma gastronominen elämäkerta, sukellus Michelin-kokin pään sisään.

Valtavan kuninkaallisten outojen yksityiskohtien tietovaraston omaavien tekijöiden Kaisa Haatasen ja Sanna-Mari Hovin Monarkian muruset -teoksen sivuilla paneudutaan kuninkaallisten elämään mielenkiintoisella ja hauskalla otteella. 

Anne Tylerin riehakas Äkäpussi kertoo 29-vuotiaasta Kate Battista, joka on fiksu mutta sosiaalisesti taitomaton ja onnistuu suututtumaan ihmisiä kaunistelemattomilla mielipiteillään. Kuten arvata saattaa tästä syntyy lempeää huumoria. Suomentanut Tarja Lipponen. 
Anne Tylerin Äkäpussi (Kuinka äkäpussi kesytetään) aloittaa kahdeksan kirjan sarjan, jossa kahdeksan korkean profiilin kirjailijaa Jo Nesbøstä Margaret Atwoodiin kirjoittaa kahdeksan William Shakespearen näytelmää uudelleen ja tällä kertaa romaaneiksi.

Tommi E. Virtasen Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaaniKaravaanin matkassa seuraa kuvin ja tekstein Kaihon karavaania 100-vuotiaassa Suomessa vuonna 2017. Teoksen punaisena lankana kulkevat Kilpeläisen lyriikat, joiden taustoja Kilpeläinen valottaa tarinoillaan, omat hetkensä saavat myös yhtyeen muut viisi soittajaa.

Lamppu Laamasen Roudarit. Vastuun ja kamojen kantoa vuodesta 1965 –teoksessa roudarilegendat ja kymmenet muut kertovat hervottomia tarinoita keikoilta ja keikkamatkoilta 1960-luvun puolivälistä tähän päivään. Artistipuolelta äänessä ovat mm. Ville Valo, Remu Aaltonen ja Pelle Miljoona. Bändeistä oman lukunsa ovat saaneet mm. Hanoi Rocks, Eppu Normaali, Sielun Veljet sekä Pelle Miljoonan yhtyeet.

https://issuu.com/kirja/docs/johnny_kniga_kevat_2018

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi
Painokelpoiset kansi- ja kirjailijakuvat: www.johnnykniga.fi/medialle/kuvapankki