TIEDOTE: Johnny Kniga julkaisee syksyllä Topi Sorsakosken elämäkerran

12.4.2016

Antti Arvaja ja Tuomas Mustikainen ovat päässeet perikunnan siunauksella perehtymään Topi Sorsakosken laajaan kotiarkistoon, demoihin, julkaisemattomiin sanoituksiin, dokumentteihin ja harvinaiseen videomateriaaliin. Noin sadan haastattelun pohjalta syntyy poikkeuksellinen muusikkoelämäkerta, joka kertoo Sorsakosken vaiheista aina lapsuudesta huippusuosion vuosiin ja seestymiseen saakka.  

Viimeiseen korttiin kuvaa Sorsakosken koko elinkaaren, ja se tarjoaa paljon sellaista tietoa, jota edes paatunein fani ei tiedä. Nyt julkisuuteen astuu ensimmäistä ja viimeistä kertaa myös hänen leskensä”, Tuomas Mustikainen toteaa.

”Kirja kertoo myös vuosista Floridassa. Sinnehän hän pakeni julkisuutta, ja siellä hän sai olla kuin kuka tahansa rantapummi”, jatkaa Antti Arvaja.
 
Topi Sorsakoski (1952–2011) oli yksi suomalaisen iskelmän ikonisimpia ääniä. Sorsakoski toi Agents-yhtyeen kanssa maaseudun tanssilavamusiikin kaupunkien rock-klubeille 1980-luvulla ja nousi samalla satumaiseen menestykseen, joka ei koskaan laantunut.  Sorsakoskesta on kirjoitettu aikaisemmin haastattelukirja, joka julkaistiin vuonna 2002. Viimeiseen korttiin on ensimmäinen perusteellinen elämäkerta artistista.

Antti Arvaja on populaarikulttuuriin ja reportaaseihin erikoistunut toimittaja. Tuomas Mustikainen on kirjailija ja sotareportterinakin työskennellyt toimittaja.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

viestintäpäällikkö Vilja Perttola, vilja.perttola@bonnierbooks.fi, puh. 040 755 3319
arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

www.kirja.fi