Malin Persson Giolito kirjoitti Ruotsin parhaan rikosromaanin – vierailulle Suomeen toukokuussa

8.12.2016

Malin Persson Giolito on saanut Ruotsin Dekkariakatemian parhaan ruotsalaisen rikoskirjan palkinnon romaanillaan Störst av allt. Vuodesta 1982 jaetun palkinnon ensimmäinen saaja oli Persson Gioliton isä, Leif G. W. Persson. Persson Giolito on ensimmäinen toisen polven palkittu. Hän vierailee Suomessa ensi toukokuussa, 12.–13.5.2017 järjestettävällä Helsinki Lit -festivaalilla.

Johnny Kniga julkaisee voittajaromaanin Tarja Lipposen suomentamana 25.4.2017 nimellä Suurin kaikista. Oikeussalidraaman muotoon puetussa psykologisessa trillerissä seurataan kouluampumisesta syytetyn mallioppilaan Maja Norbergin oikeudenkäyntiä. Mitä Maja teki tai jätti tekemättä? Miten mallioppilaasta voi tulla valtakunnan vihatuin teini?

Dekkariakatemian palkintoraadin mukaan Suurin kaikista on ”omaperäinen oikeussalidraama, jonka kerronta on tarkkaa ja leikkisää.” Ruotsissa teosta on kehuttu lähes maasta taivaisiin.

”Sanottakoon tämä heti alkuun: kyseessä on poikkeuksellisen hyvä kirja. Lauseiden latautunut vimma ja veitsenterävä sekä vahva, arkinen ja hiottu ilmaisu ovat sellaista, minkä lähellekään vain harvat kirjailijat pystyvät”, kirjoitti Dagens Nyheterin Lotta Olsson.

”Olin koukussa jo ensimmäiseltä sivulta. Jatkoin lukemista kuin hypnotisoituna”, kuvaili puolestaan Aftonbladetin Ingalill Mossander.

Persson Gioliton kanssa loppusuoralla palkinnosta kilvoittelivat muun muassa Håkan Nesser (palkittu parhaasta esikoisdekkarista 1993 sekä parhaasta rikosromaanista 1994, 1996 ja 2007) sekä kaksikkona kirjoittavat Anders Roslund ja Börge Hellström (palkittu parhaasta rikosromaanista 2009).

Malin Persson Giolito (s. 1969) on koulutukseltaan juristi. Hän asuu miehensä ja kolmen tyttärensä kanssa Brysselissä, missä hän on aiemmin työskennellyt asianajajana Euroopan komissiossa. Suurin kaikista on Persson Gioliton neljäs romaani.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Ari Elo | tiedottaja | Johnny Kniga
ari.elo@bonnierbooks.fi | 040 54 60 235