KUTSU: Tanssit Topi Sorsakosken muistolle Hakasalmen huvilassa 10.9.

31.8.2016

Topi Sorsakoski (1952–2011) on yksi suomalaisen iskelmän ikonisimpia ääniä.

Topi Sorsakoski & Agents sähköisti vanhan tanssimusiikin ja toi sen kaupunkien rock-klubeille 1980-luvun alussa. Kulttimainetta niittänyt kokoonpano raivasi kovalla työnteolla tiensä kansan sydämiin. Se rikkoi kaikki yleisöennätykset, julkaisi nipun klassikkoalbumeita ja paloi loppuun kesällä 1992.

Soolouralle siirtyneestä Sorsakoskesta kasvoi vuosien mittaan myyttinen tangolaulaja, joka tiesi tarkalleen, miten renttutaiteilijan mainetta pidetään yllä. Hän oli nukkavieru kultakurkku ja levoton maankiertäjä, klassisen musiikin ja kirjallisuuden tuntija. Sorsakoski oli myös kekseliäs elektroniikkaharrastaja sekä suuri eläinten ystävä. Isä, poika ja räyhähenki.

Antti Arvaja ja Tuomas Mustikainen ovat päässeet perikunnan siunauksella perehtymään Sorsakosken kotiarkistoon. Noin 150 haastattelun pohjalta on syntynyt poikkeuksellinen muusikkoelämäkerta, joka maalaa karhean humoristisen ja paikoin resuisen kokokuvan Sorsakoskesta hänen traagiseen loppuunsa saakka. Tätä tarinaa ei ole aiemmin kuultu. Mukana ovat keskeiset kollegat, ystävät, sukulaiset, naiset ja fanit. Moni heistä kertoo tarinansa Sorsakosken lesken tapaan ensimmäisen ja viimeisen kerran – vain tässä kirjassa.

Antti Arvajan ja Tuomas Mustikaisen Topi Sorsakoski – Viimeiseen korttiin ilmestyy 8.9.2016.

http://www.kirja.fi/kirja/antti-arvaja/topi-sorsakoski-viimeiseen-korttiin/9789510419434/

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi