Kotimaan travellerin perusteos Madventures Suomi – Matkaopas ilmestyy lokakuussa 2020

7.5.2020

Kotimaanmatkailun trendi on ollut viime vuosina selvässä kasvussa. Tänä kesänä lomamatkat suuntautuvat ainoastaan kotimaan kohteisiin ja lähistölle, ja koronapandemia saattaa muuttaa matkailutottumuksiamme pysyvästikin.

Maapallon moneen kertaan kiertäneet Suomen tunnetuimmat travellerit Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff ovat kääntäneet katseensa kotimaahan jo aiemmin.

Parhaillaan Nelosella nähtävässä Madventures Suomi -tv-sarjassa kaksikko etsii Suomen alueella asustavia urbaaneja ja ruraaleja heimoja Turun saaristosta Lemmenjoelle.

Kotimaan kierroksen aikana näkemänsä, kokemansa ja kuulemansa Rantala ja Milonoff kokoavat uuden ajan omatoimimatkaajan tietopaketiksi, informatiiviseksi ja elämykselliseksi tietokirjaksi.

”Suomessa on lukematon määrä erilaisia todellisuuksia ja paikkoja, joita emme tavallisesti huomaa. Eksoottinen todellisuus voi löytyä viereisestä korttelista, jos olemme vain valmiita katsomaan asioita uudella tavalla ja valmiita hyppäämään oman kuplamme ulkopuolelle”, Madventures-kaksikko toteaa.

Madventures Suomi – Matkaopas näyttää maakuntien, kaupunkien ja kylien oudoimmat tapahtumat, käymisen arvoiset kuppilat ja vaikuttavimmat luonnonkohteet. Kirjan tarkoitus on vastata esimerkiksi siihen, miten pitkän perutun Barcelonan viikonlopun voi muuntaa vielä paremmaksi elämykseksi kotimaassa.

Matkaopas paljastaa ”Suomen parhaat ja övereimmät rannat, räävittömimmät maisemat, friikeimmät paikat, hiljaisimmat ihmiset ja kauneimmat tiet”. Milonoff ja Rantala selvittävät muun muassa sen, miten päästä saarireissulle, jos ei omista venettä tai mihin suunnata, jos haluaa kotimaassa villieläinsafarille.

Madventures Suomi – Matkaopas ilmestyy Johnny Knigan kustantamana lokakuussa 2020.