Kaisa Haatasen ja Sanna-Mari Hovin Monarkian muruset Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksi

5.11.2018

Kaisa Haatasen ja Sanna-Mari Hovin Monarkian muruset. Kaiken maailman kuninkaallisia on valittu vuoden 2018 Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksi. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa ja se annetaan ansiokkaalle suomalaiselle yleistajuiselle tietokirjalle. Palkinto jaetaan 28.11.

Palkintolautakunnan perustelut:

Teos lähestyy aihettaan eli kaiken maailman kuninkaallisia kattavasti, mutta pitää samalla lukijan mielenkiintoa yllä uskaltautumalla näkemään kaikessa myös lempeää ironiaa. Tuoreen, lukijaystävällisen ja viimeistellyn monarkian perusteoksen jälkeen ymmärtää, miksi meillä on kuninkaallisia ja miksi he meitä yhä kiinnostavat.

Muut palkintoehdokkaat ovat Seppo Aalto: Kapina tehtailla. Kuusankoski 1918 (Siltala), Tuomas Aivelo: Loputtomat loiset (Otava), Helena Ruuska: Hugo Simberg – pirut ja enkelit (WSOY) Risto Siilasmaa ja Catherine Fredman: Paranoidi optimisti. Näin johdin Nokiaa murroksessa (Tammi) sekä Ville Similä ja Mervi Vuorela: Ultra Bra – sokeana hetkenä (WSOY).

Ehdokkaat valitsi palkintolautakunta, johon kuuluvat viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Vesikallio puheenjohtajana ja jäseninä toimittaja Tuomas Kaseva ja kirjakauppias Heli Kuvaja.

Lopullisen palkinnonsaajan asetetuista ehdokkaista valitsee elokuvaohjaaja Virpi Suutari.

Haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@wsoy.fi, puh. 040 5646 734

Lehdistökappaleet: tiedotus@wsoy.fi