Johnny Knigan syksyn 2023 kirjat on julkistettu

18.4.2023

Johnny Knigan kirjasyksy tarjoaa koskettavia rakkaustarinoita, vaikeita äitisuhteita ja monta kurkistusta kulissien taa. Kuulemme niin muusikko Eicca Toppisen, entisen Nickelodeon-lapsitähden kuin Karhunkaatajan tyttärien tarinat.  

Tietokirjallisuus

Eicca – Yhdistävä tekijä kertoo Apocalyptica-yhtyeen nokkamiehen ja kansainvälisesti tunnetuimman sellistimme tarinan Petri Silaksen ja Eicca Toppisen sanoin. Sibelius-Akatemian kasvatti tunnetaan musiikkigenrejä yhdistävänä taiteilijana, mutta keikkaelämän lisäksi hän eli pitkään ihan tavallista perhe-elämää. Silas vastaa myös teoksen englanninnoksesta, joka ilmestyy samaan aikaan suomenkielisen kirjan kanssa.

Marjo Leinosen ja Tommi E. Virtasen Punaisia päin kertoo omaperäisen rock- ja blueslaulaja Marjo Leinosen matkasta kajaanilaisesta duunariperheestä 1980-luvun Helsingin musiikkipiireihin ja rockin vanhemmaksi valtionaiseksi. Omaelämäkerta kuvaa rehellisesti myös riittämättömyyden tunnetta, päihdekierrettä ja mielen horjahduksia.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Jennette McCurdyn Onneksi äitini kuoli on koskettava mutta myös aidosti hauska kertomus siitä, miten äitinsä unelmaa toteuttaneen lapsitähden oma elämä voi alkaa vasta kaikkea kontrolloineen äidin kuoleman jälkeen.

Jengipomon monta elämää kertoo Riku Aallon vaiheet rauhanturvaajasta United Brotherhood -jengin johtohahmoksi, joka lopulta ilmiantoi itsensä ja teki parannuksen. Aalto on kirjoittanut teoksen yhdessä Seppo Lampelan kanssa.

Millainen on maailman nuorimman diktaattorin suljettu, vararikon partaalla oleva maa? Korean niemimaan kulttuuriin erikoistuneen dokumentaristi–toimittaja Jouni Hokkasen tietokirja Pienen rakettimiehen maa – Pohjois-Korea Kim Jong-unin valtakaudella raottaa, miten eriarvoista elämä miinoitetun rajan takana on.

Markus Tiittula kiersi Eurooppaa ja Yhdysvaltoja selvittäessään, miten uskontoa käytetään lyömäaseena politiikassa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Lukuisien haastattelujen ja selvitystyön tuloksena syntyi tietokirja Jumalakortti – Uskonnon ja politiikan epäpyhä liitto.

Lottaliina Pokkisen Altavastaajan neuvotteluopas on käytännönläheinen kirja neuvotteluissa menestymiseen, taloudellisesta asemasta ja tittelistä riippumatta. Viulistin ja juristin koulutuksen saanut Pokkinen toimii Suomen eturivin taiteilijoita edustavana ammattineuvottelijana.

Pistooli Guccin laukussa – Räp ja rikollisuus Suomessa ja Ruotsissa -teos pureutuu gangstaräppiin vaarallisine lieveilmiöineen. Tekijäkaksikko Janne Huuskosella ja Janne Ranisella oli ainutlaatuinen pääsy kulissien taa molemmissa maissa.

Ken Croken ja Dave Wedgen Pahan matkassa – Kuinka soluttauduin prosenttijengiin kertoo huumepoliisina toimineen, perheellisen Croken kahden vuoden mittaisesta peitetehtävästä Long Islandin Pagan’s MC:ssä.

Kaunokirjallisuus

Eino Nurmiston ensimmäinen romaani Vuoden nuori taiteilija on kuvaus pitkän sairastelun jälkeisestä unelmien kesästä, joka tuo päähenkilön elämään kiihkeän suhteen. Samalla se kertoo erilaisena kasvamisesta ja oman paikan loputtomasta etsimisestä.

Ruotsalaisen Anneli Jordahlin Karhunkaatajan tyttäret kertoo kouluja käymättömien, korpimetsässä kasvaneiden siskosten rymistelystä nyky-yhteiskunnan keskelle vanhempien kuoltua. Seitsemästä veljeksestä inspiroitunut romaani on Jordahlin ensimmäinen suomennettu teos, ja sen riemukas vastaanotto Ruotsissa poiki myös August-ehdokkuuden.

Jällivaarasta kotoisin olevan saamelaisen Ella-Maria Nuttin esikoisromaani Pohjoisessa kahvi on juotu mustana on sydämeen käyvä, jännittäväkin kuvaus äidistä, joka pyrkii kohtaamaan kotoa kauas muuttaneen tyttärensä, joka puolestaan pyrkii itsenäisyyteen.

Mikko-Pekka Heikkisen hiljattain TV-sarjanakin ilmestynyt Poromafia saa jatkoa osassa 2, jossa Nelihangan suvun patriarkka ja esikoispoika ottavat uudestaan yhteen moottorikelkkojen päristessä.

Syndikaatti-esikoisellaan vakuuttanut entinen poliisi Jari ”Raato” Raatikainen jatkaa rikollisjärjestön ja korruptoituneiden virkamiesten petoksista kertovaa, tositapahtumiin perustuvaa tarinaa romaanissa Valtapeli.

Kiestinki – Motti 1941 on Pekka Jaatisen uusin sotaromaani, joka pohjautuu tapahtumiin ja taisteluihin Murmanskin radan katkaisemiseksi jatkosodan aikana.

Jo Nesbølta saadaan Pimeyden talo -niminen kauhutrilleri, jossa todellisuus ja mielikuvitus tuntuvat sekoittuvan, kun 13-vuotiaan päähenkilön elämä suistuu raiteiltaan. Nesbø onnistuu jälleen ahmaisemaan ja yllättämään lukijan viimeisille sivuille asti.

Malin Persson Gioliton jännärissä Sinun käsissäsi lähiön teinien elämää hallitsevat huumekauppa ja väkivalta, johon niin viranomaisten kuin vanhempien on vaikea puuttua.

Mies, joka rakasti järjestystä -esikoisestaan tunnettu Fredrik Backman kertoo Voittajat-romaanissa koskettavasti pienen kiekkokaupungin ihmisistä ja heitä varjostavasta surusta. 

Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogialla koskettanut Jonas Gardell on kirjoittanut tositapahtumiin perustuvan, 1800-luvun jälkipuolelta alkavan historiallisen romaanin Oikeus rakkauteen, joka kertoo miesten välisen romanttisen onnen mahdottomuudesta. Teoksen taustalta löytyy Pontus Wiknerin (1837–1888) teksti Psykologisia tunnustuksia.

 

Johnny Knigan katalogiin voi tutustua täällä: https://issuu.com/kirja/docs/johnny_kniga_syksy_2023