Johnny Knigan syksyn 2022 kirjat on julkistettu

12.4.2022

Johnny Knigan tulevan syksyn lista on monipuolinen kattaus valloittavia elämäkertoja, tietokirjoja väkivallasta ja laitakatujen ihmisistä sekä vetävää kaunokirjallisuutta kotimaasta, Ruotsista ja Norjasta.  

Tietokirjallisuus 

Jukka Hildén valloitti viihteen huippuja, paloi loppuun ja palasi takaisin. Jani Niipolan kirjoittama Kivun perintö on tarina perheestä, rakkaudesta, Duudsoneista ja työstä sekä varsinkin siitä, mitä tapahtuu, kun ne kaikki ovat yhdelle miehelle liikaa. 

Sami KuuselaPohjalta – Happoradion tarina kertoo parikymppisen yhtyeen ja sen pipopäisen hittinikkarin, Aki Tykin, koskettavan tarinan. Se kuvaa, miten oman paikan löytyminen on joskus yhtä vuoristorataa ja millaisia tunteita kaiken sen jälkeen herää. 

Palkitun tutkivan toimittajan Diamant Salihun ajankohtainen ja sydämeen iskevä tietokirja Kunnes kaikki kuolevat sukeltaa Tukholman lähiöihin, missä lasten ja nuorten jengit taistelevat maineesta, vallasta ja huumemarkkinoista tuliasein ja sosiaalisessa mediassa. 

Silja Koiviston teoksessa Sataman kapakan Hilda helsinkiläinen kustannustoimittaja lähtee selvittämään isoisotätinsä murhamysteeriä 1930-luvun Kotkassa. Koukuttava tietokirja kertoo satamassa seksiä myyneistä naisista ja naisen asemasta sotaa edeltävässä Suomessa.  
 
Alviina Alametsän ja Linda-Maria Roineen Koulumustelmat – Kiusaaminen on väkivaltaa on kahden valovoimaisen vaikuttajanaisen omakohtainen kirja koulukiusaamisesta, sen jättämistä jäljistä ja siitä, miten väkivallan kierre katkaistaan.  
 
Janne Huuskosen ja Miro Hildenin tietokirja Koukussa – Vuosi narkomaanien elämää vie lukijansa pääkaupunkiseudun huumeiden käyttäjien arkeen tavalla, jota ei ole ennen tehty. Se kertoo niin huumausaineiden markkinamekanismeista ja addiktion logiikasta kuin yhteiskunnan toimista ongelman ratkaisemiseksi. 

Sasu Salin on Espanjan kovatasoisen koripallosarjan, ACB:n markkinointikasvo, fanien suosikki ja raudanluja ammattilainen. Taneli Tuokon kirjoittama Sasu – Kolmen pisteen heittoja on kuin kohteensa: aidosti huoleton, avoin, iloinen ja veijarimainen. 

Kaunokirjallisuus 

Mikko-Pekka Heikkisen Norppaöljyssä urbaani Helsinki muuttuu saaristoksi, kun vedenpaisumus hukuttaa kaupungin. Mustan komedian teemoihin kuuluvat valta, uskonto ja ahneus. 
 
Pekka Jaatisen Salla 1944 kertoo Sallan panssaritaisteluista. Romaani täydentää Jaatisen Lapin sota -sarjaa yhdellä aiemmin kirjoittamattomalla lehdellä suomalaista sotahistoriaa.  
 
Tapio Koivukarin Sataman laulu on rehevä romaani idän ja lännen rajalta silloin, kun Suomi vapautui ja horisontti siirtyi länteen. 

Tuomo Pirttimaan Tirri on Suomen halki kulkeva rikosdraama syyllisyydestä, rasvamontuista, hylätyksi tulemisen tunteesta ja luottamaan opettelemisesta. Tirri on itsenäinen jatko-osa Pirttimaan kehutulle esikoisromaanille Hete.  

Anders de la Motten ja Måns Nilssonin Kuolema asuntonäytössä avaa aurinkoiseen Skåneen sijoittuvan, cozy crimea edustavan Kesäparatiisin murhat -romaanisarjan. 

Norjalaisen rikoskirjailija Karin Fossumin odotetun uutuusdekkarisarjan avaus Paha äiti on psykologista jännityskirjallisuutta parhaimmillaan. Eddie Feber -sarjan ensimmäisessä osassa äiti luo perhehelvetin, josta voi vapautua vain tragedian kautta – jos silloinkaan. 

Johnny Knigan katalogiin voi tutustua täällä: https://issuu.com/kirja/docs/johnnyknigasyksy2022