Johnny Knigan syksyn 2020 kirjat on julkistettu

15.4.2020

Paremmin räppäri Mercedes Bentsona tunnettu Linda-Maria Roine kohahdutti ja kosketti viime vuonna julkaistulla elämäkerrallaan.

Lokakuussa ilmestyvä Mercedes Bentso – Totuus ja tunnustus on kantaaottava ja tunnustuksellinen tekstikokoelma sekä armoton yhteiskunnallinen peili Suomessa edelleen rehottavasta rasismista ja sovinismista.

Toisenlainen selviytymistarina on turkulaisen Arja Ahtaanluoman omakohtainen tietokirja Puolinainen – Koko tarina, jossa toimeliaan perheenäidin elämä muuttuu tapaturman seurauksena äkillisesti ja peruuttamattomasti.

Maailmanmatkaajat Tuomas ”Tunna” Milonoff ja Riku Rantala kääntävät katseensa lähelle. Madventures Suomi – Matkaopas etsii maailmanluokan reissumaamme kätketyt helmet Hankoniemeltä Lemmenjoelle.

Lina Gustafssonin tietokirja Eläinlääkärinä teurastamossa on raadollinen, kaunistelematon ja kohua herättänyt kuvaus nykypäivän lihantuotannosta.

Brittiläisessä naisvankilassa työskennelleen Mim Skinnerin tietoteos Häkkilinnut – Tositarinoita naisvankilasta kääntää katseen ihmisiin vankinumeroiden takana.

Rammstein-tähti Till Lindemann on kirjoittanut runoja kahden vuosikymmenen ajan. Uusi runokokoelma Sata runoa ravistelee rankoilla aiheilla ja leikittelee perinteisellä runoudella.

Metallimusiikin legendan Rob Halfordin elämäntarina hakee vertaistaan. Omaelämäkerrassaan Tunnustan Judas Priest -laulaja kertoo avoimesti niin uransa huippuhetket kuin kamppailunsa päihteiden ja seksuaalisuutensa kanssa.

Miika Mehmet on elämässään täyskäännöksen tehnyt entinen väkivallan ammattilainen. Paremmin nimillä Steen1 ja Kale tunnetun räppäri Seppo Lampelan kirjoittama elämäkerta Miika Mehmet – Väkivallan perintö kertoo väkivallan brutaaliudesta mutta myös siitä eroon pääsemisestä.

Sven Carlssonin ja Jonas Leijonhufvudin Spotify – Miten maailma valloitetaan on perusteellinen tietokirja musiikinkuuntelun mullistaneesta suoratoistopalvelusta.

Nordic noirin kuningas Jo Nesbø on valloittanut kymmenet miljoonat laatudekkareiden ystävät kautta maailman. Romaani Valtakunta vie Nesbøn lukijat syrjäiseen yhteisöön, jossa koetellaan verisiteiden kestävyyttä pienten ja suurten petosten paljastuessa.

Mustan huumorin maailmantähden Fredrik Backmanin uusi teos Ahdistunutta porukkaa on absurdi kertomus siitä, miten erittäin huono päivä voi lopulta pelastaa ihmiselämän.

Mikko-Pekka Heikkisen Sähkömies on hiilenmusta romaani tavallisen turakaisen oloisesta asentajasta, josta tulee öisin ilmastonmuutosta vastaan taisteleva sabotööri.

Johnny Knigan Shakespeare-sarja jatkuu Booker-palkitun Howard Jacobsonin romaanilla Shylock, ikuinen. Venetsian kauppias -versiointi näyttää sukupolvien väliset kuilut.

Kansainvälisesti tunnustetun kirjailijan ja kuvittajan Simon Stålenhagin Liittymiä on silmää hivelevän kaunis ja rujo kuvitettu romaani droonisotien jälkeisestä Amerikasta.

Tutustu kokonaisuudessaan Johnny Knigan katalogiin