Johnny Knigan syksyn 2016 kirjat on julkistettu

13.4.2016

Johnny Knigan syksyn kaunokirjalliset teokset ovat Kaisa Haatasen Ylipainolisämaksu, Mikko-Pekka Heikkisen Poromafia, Pekka Jaatisen Varjo 1917-1918, Sami Rajakylän Pankkipoika ja Erland Loen Niin loppuu maailma – sellaisena kuin me sen tunnemme.

Asiaproosan listalta ilmestyvät Tero Alangon Tukka pystyssä katuja astelen. Pori-rock 1984-1989, Antti Arvajan ja Tuomas Mustikaisen Topi Sorsakoski . Viimeiseen korttiin, Kai Merilän Luottotoimittaja. Julkisuutta voi hallita, Tuomas Milonoffin ja Riku Rantalan Mad Music. Kaikki se mitä sinun täytyy tietää musiikista, Markku Salon ja Remu Aaltosen Remu sekä Mick Wallin Lemmy.The Ace of Spades.


Kaunokirjallisuus

Kaisa Haatanen: Ylipainolisämaksu
Elämä voi muistuttaa meikkipussia, mutta vuorenvarmasti elämä on matka. Kun Tytti Karakoski matkustaa, matka voi olla lapsuuteen hiekkalaatikolle tai vuoteen 1968 tai tulevaisuuteen. Tytti matkustaa sujuvasti myös korviensa ja kirjan kansien välissä.

Mikko-Pekka Heikkinen: Poromafia
Nelihangan suku on hallinnut Utsjokea rautaisin ottein kauemmin kuin kukaan jaksaa muistaa. Suvun viimeisen pororuhtinaan jäädessä eläkkeelle, perheenjäsenet riitaantuvat verisesti. Seurauksena on jengisota, jonka lopputuloksena koko saamelainen elämäntapa mullistuu.

Pekka Jaatinen: Varjo 1917-1918
Sisällissodan vaietuista tarinoista kertovan romaanin keskiössä ovat tavallisten ihmisten kurjat kohtalot sekä pieni rannikkokaupunki Raahe. Tarina liittää ihmiset, kaupungin ja tapahtumat saumattomasti laajempiin yhteyksiin. Ankarissa olosuhteissa ihmiset radikalisoituvat, mikä johtaa usein heidän omaan tuhoonsa.

Sami Rajakylä: Pankkipoika
Pankkipoika on tragikoominen tarina Esko Peltosesta, jolla on periaatteessa kaikki hyvin: työ palvelualalla, kivat työkaverit ja naisystävä. Huoliakin on. Työtahti on armoton ja kotona jatkuvaa huomiota vaativa nainen.  Asiaa ei varsinaisesti helpota se, että kumppani on paremmin koulutettu ja tienaa enemmän kuin Esko. Toisinaan on pakko paeta omalle kämpälle rauhoittumaan, pullo kerrallaan.

Erlend Loe: Niin loppuu maailma sellaisena kuin me sen tunnemme, suomentanut Outi Menna
Romaani on täysin naurettava ja surullisen tarkka analyysi nykymenosta. Loelaiseen tyyliin arvioiduksi tulevat niin tyhjänpäiväinen työnteko, turhat palaverit, Power Pointit, arvioinnit, idioottimaiset bloggaajat kuin paristokäyttöinen puuronhämmenninkin.  Norjalainen Erlend Loe ponkaisi kansainväliseen julkisuuteen menestysromaanillaan Supernaiivi.


Asiaproosa

Tero Alanko: Tukka pystyssä katuja astelen. Pori-rock 1984-1989
Teos kertoo Porirockin tarinan aikalaisten silmin, ääneen pääsevät kymmenet porilaisissa rock-yhtyeissä soittaneet muusikot sekä muuten Porirockia läheltä katsoneet ihmiset – roudarit, managerit, levy-yhtiöväki, studioammattilaiset ja toimittajat.

Antti Arvaja, Tuomas Mustikainen: Topi Sorsakoski. Viimeiseen korttiin
Suomi-iskelmän ikonin ainutlaatuinen elämäkerta on syntynyt muun muassa aiemmin julkaisemattoman kotiarkiston ja läheisten haastattelujen pohjalta.  Teos maalaa karhean humoristisen ja paikoin resuisen kuvan Sorsakoskesta hänen traagiseen loppuunsa saakka.

Kai Merilä: Luottotoimittaja. Julkisuutta voi hallita
Teos sukeltaa pitkän linjan viihdetoimittajan Kai Merilän mukana suomalaisen viihdejulkisuuden kulisseihin. Päähenkilönä esiintyy Merilän lisäksi Matti Nykänen. Kirja paljastaa, miten kohujutut ovat syntyneet ja mitä kaikkea on käännetty, väännetty ja sepitetty, jotta kansa on saanut viikoittaisen Nykäs-annoksensa. Sivujuonissa kerrotaan mm. Petteri Jussilan julkisuuskuvan rakentamisesta ja käydään otsikoiden takana edesmenneen Mika Myllylän kanssa.

Tuomas Milonoff, Riku Rantala: Mad Music. Kaikki se mitä sinun täytyy tietää musiikista
Mad Music esittelee musiikkia ja sen merkitystä ihmiskunnalle huikean kirjon kautta, saamelaisten joiusta Australian aboriginaalien pyhiin lauluihin, indonesialaiseen rockiin ja yhdysvaltalaiseen bluegrassiin ja hiphoppiin. Teoksen erikoispainoksen yhteydessä julkaistaan sinkku, josta vastaavat Rikun ja Tunnan kanssa rap-artisti Paleface ja tammikuussa 2016 traagisesti menehtynyt säveltäjä Zarkus Poussa.

Markku Salo, Remu Aaltonen: Remu
Hurriganesista ja Henry Olavi Aaltosesta on kirjoitettu enemmän kuin kenestäkään suomalaisesta yhtyeestä tai muusikosta, mutta viimeistä sanaansa Remu ei ole vielä sanonut. Nyt hän sen tekee, Markku Salon kanssa työstetyssä elämäkerrassa Remu kertoo myös kaiken sen, mistä ei tähän mennessä ole puhuttu lainkaan. Markku Salo oli pääarkkitehtina myös 30 vuotta sitten ilmestyneessä klassikkobibliografiassa Remu – Poika varjoiselta kujalta. Tuon jälkeen Remu Aaltoselle on tapahtunut paljon.

Mick Wall: Lemmy – The Ace of Spades, suomentanut Petri Silas
Teos kertoo Motörhead- keulakuvan, metallimusiikin ikonisimpiin hahmoihin kuuluvan ja Motörhead- keulakuvan Lenny Kilmisterin tarinan. Hän luotsasi Motörhead-yhtyettä alusta loppuun ja toimi samalla innoituksen lähteenä Metallican James Hetfieldin ja Guns ´N´ Rosesin Slashin kaltaisille rockin megatähdille.  Rosoisen imagon takana oli lempeä humanisti, joka kantoi huolta lähimmäisistään ja maailman menosta yleisemminkin. Suomessa Lemmy Kilmister ja hänen Motörhead-yhtyeensä suosio oli erityisen suuri, bändi esiintyi täällä yli 30 kertaa.  Kun ikoninen Lemmy menehtyi 70-vuotiaana joulukuussa 2015, lyötiin Motörheadin konehuoneen luukut lopullisesti umpeen.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt:
viestintäpäällikkö Vilja Perttola, vilja.perttola@bonnierbooks.fi, puh. 040 755 3319
tiedottaja Tuuli Leppänen, tuuli.leppanen@bonnierbooks.fi, puh. 040 5646 734

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi

Kuvat: http://www.johnnykniga.fi/palvelut/medialle/#kuvapankki 

Lisätietoja syksyn kirjoista löytyy kirja.fi -sivustolta. Johnny Knigan syksyn 2016 kirjat löytyvät osoitteesta:
http://www.kirja.fi/kirjat/#?sort=publishing_date&publishers=johnnykniga&years=06-2016%7C07-2016%7C08-2016%7C09-2016%7C10-2016%7C11-2016%7C12-2016