Johnny Knigan kevään 2024 kirjat on julkistettu

14.11.2023

Johnny Knigan ensi kevään kirjoissa vuorottelevat elämän suuret kysymykset ja teemat, kuten sota ja rauha, pelko ja rakkaus sekä syrjäytyminen ja hyvinvointi.

Tietokirjallisuus

Putinin maailmansota – Venäjän salaiset operaatiot Lännen tuhoamiseksi on palkitun, Venäjän informaatiovaikuttamiseen erikoistuneen toimittajan, Jessikka Aron, uusi tietokirja. Teos käsittelee Kremlin länsimaita vastaan käymää systemaattista hybridisotaa aseinaan mm. peiteoperaatiot, kaaosagentit ja vihapuhetta levittävät valepapit. Aron edellinen teos, Putinin trollit (2019) on käännetty jo 15 kielelle.

Täysin auki on Tehyn puheenjohtajan, entisen kätilön Millariikka Rytkösen kirja, jossa hän kertoo asioista ja ajatuksista, jotka ovat jääneet hänen julkisen imagonsa taakse. Rytkönen lupaa kipua, iloa, naurua, näkökulmia ja historiaa. 

Hanna Pakarisen ja Anu Räsäsen Elämä naurattaa kertoo koko kansan tietoisuuteen 20 vuotta sitten nousseen, Suomen ensimmäisen Idols-voittajan elämästä ja urasta. Pakarinen avaa rehellisesti niin onnistumisia ja oppimisen iloa kuin kompurointeja ja kokemiaan burnouteja.

Rujo – Väkisin elossa -kirjassaan Mikko Rupponen kertoo, miten hän päätyi vapaaottelun huipulle, kodittomaksi hylkiöksi, Ukrainassa vuonna 2014 taistelleeksi sotilaaksi ja erikoisjoukkojen operaattoriksi vuonna 2023. Lisäksi hän kirjoittaa siitä, mitä tämä kaikki on tehnyt hänen psyykelleen. Rujo ilmestyy marraskuussa 2023.

Hyvinvointiyrittäjä Tiina Veijonen perusti koronapandemian alussa livetreeniryhmä MyBnB:n, josta kasvoi yllättäen naisten avoin vertaistukiryhmä. Anu Räsäsen kanssa kirjoittamassaan Yhtä vahvaksi – Voimaa vertaistuesta -kirjassa Veijonen käsittelee ryhmässä eniten puhuttaneita teemoja, kuten yksinäisyyttä, parisuhdetta ja riittämättömyyden tunnetta.  

Mestareiden metodit – Treenaa kuin Lauri Markkanen ja muut huiput antaa ohjeita, esimerkkejä ja kiinnostavaa sisäpiiritietoa huippu-urheilijoiden valmentautumisesta. Kirjan ovat kirjoittaneet Kari Räisänen ja mm. Lauri Markkasen fysiikkavalmentajana toimiva Jani Parkkinen.

Ajojahti – Rikostutkijat arvokuljetusryöstäjä Matti Sarénin kannoilla on tositarina yli kymmenen vuoden kissa ja hiiri -leikistä ja yllättävästä ystävyydestä, joka Sarénin (1971–2022) ja hänen tekojaan tutkineiden poliisien välille kehkeytyi. Kirjan ovat kirjoittaneet Matti Sarén, Jari Veijalainen, Pekka Haverinen ja Seppo Lampela.

Palkitun englantilaisnäyttelijä Richard E. Grantin muistelmien keskiössä on hänen elämänsä rakkaus. Kourallinen onnea kertoo paitsi puolisoiden 40 yhteisestä vuodesta myös luopumisesta ja surusta, kun Grantin vaimo menehtyy syöpään.  

Itkisitkö, jos mä kuolen? on erityisnuorisotyötä tehneen Nicolas Lunabban esikoiskirja, jossa hän kertoo kokemuksistaan ja työstään syrjäytymisvaarassa olevien lasten parissa. Kun yksi oireileva poika päätyy asumaan Lunabban luo, heidän molempien elämä muuttuu kokonaan.

Ruotsin jengirikollisuutta käsitelleestä Kunnes kaikki kuolevat -teoksestaan palkitun tutkivan journalistin Diamant Salihun Huumekartellit kuuntelussa on päivänpolttava paljastuskirja poliisin operaatiosta, joka johti yli 400 huumerikollisen kiinnijäämiseen.  

Lasse Wierupin ja Daniel Olssonin kirjoittama Helvetti sisältä – 15 vuotta Ruotsin suurimmassa rikollisjärjestössä on kaunistelematon kuvaus Göteborgin Helvetin Enkeleistä. Se perustuu nykyisin todistajansuojelussa elävien Micke ”Mega” Johannessenin ja tämän Ebba-puolison kertomaan.

Kaunokirjallisuus

Kiitellyt Hete– ja Tirri-romaanit kirjoittanut Tuomo Pirttimaa vie lukijat pimeään itälappilaiseen kylään uusimassa rikosdraamassaan Kaksi kärpästä.

Pekka Jaatisen Viipuri 1939–1944 kuvaa sotaa kotirintamalla ja taisteluissa kahden veljeksen, Toivon ja Veikon, näkökulmasta.

Thella Johnsonin Rauha on mukaansatempaava kertomus suomalais-irakilaisen perheen vaiheista sotienjälkeisestä ajasta näihin päiviin saakka. Se kertoo myös muuttoliikkeestä, Suomen ja Ruotsin suhteesta sekä rauhan rakentamisesta. Toimittajana, kirjailijana ja muusikkona tunnetun Johnsonin äiti on suomalainen.

Useita kansainvälisiä palkintoja voittaneen norjalaisen Karin Fossumin Kuiskaaja on rikosromaani naisesta, jota kukaan ei huomaa ennen kuin on jo myöhäistä. Romaani kuuluu Fossumin Konrad Sejer -sarjaan.

Johnny Knigan katalogiin voi tutustua täällä: https://issuu.com/kirja/docs/johnny_kniga_kevat_2024