Johnny Knigan kevään 2021 kirjat on julkistettu

16.11.2020

Yksi kuva korona-ajan Suomesta. Itäsuomalaisella aukiolla, hatsapuri-kioskin edessä, kiemurtelee satojen metrien mittainen jono. Kioskiluukulla odottaa Ville Haapasalo.

Ville maailman markkinoilla – Bisneksiä Pietarista Puumalaan -tietokirja julkaistaan kesäkuussa. Petri Pietiläisen kirjoittamassa ja Juha Metson kuvaamassa kirjassa Haapasalo kertoo liiketoimistaan Venäjällä, vähän myös niiden äkkipysähdyksestä sekä uudesta menestyksestä kotimaassa.

Elämänmuutoksesta kirjoittaa myös Anna Perho. Huhtikuussa ilmestyvä opaskirja Tässäkö tää oli? – Koskaan ei ole liian myöhäistä olla se, joka olisit voinut olla on inspiroiva ja ravisteleva teos kaikille, jotka ovat unohtaneet elää ja tavoitella unelmiaan. Kirja tuo elämänmuutosten toteuttamiseen selkeän, käytännönläheisen mallin.

Joonas Suotamon tarina maajoukkuetason koripalloilijasta Star Wars -elokuvien Chewbaccan rooliin on vertaansa vailla. Hippo Taatilan kirjoittamassa Roar! – Elämäni wookiena -kirjassa Suotamo vie lukijan Hollywoodin kulisseihin.

Seppo Lampelan Valtias-romaanissa lähiöbaareja koluava räppäri tasapainoilee päiväammatin ja hämärähommien välillä. Kesäkuussa ilmestyvä teos on räppärinä Steen1- ja Kale-nimillä aiemmin tunnetun Lampelan toinen romaani.

Tukholmalaisen Sofia Rönnow Pessahin esikoisromaani Elämäni miehet on ollut kohuttu ilmiö Ruotsissa. Nuoren Sonian mies- ja naissuhteiden kuvauksella Rönnow Pessah on koskettanut lukijoita kotimaassaan ja herättänyt keskustelua nykyisestä arvomaailmasta.

Ruotsalainen kirjailija Malin Persson Giolito on päivittänyt juristivetoisen rikosdraaman tähän päivään. Johnny Kniga julkaisee keväällä kolme Persson Gioliton yhteiskunnallista dekkaria: Molemmille poskille, Lapsi vain sekä Epäilyksen tuolla puolen.

Johnny Knigan Shakespeare-sarja jatkuu palkitun yhdysvaltalaiskirjailija Tracy Chevalierin romaanilla Uusi poika. Teos siirtää Shakespearen Othellon washingtonilaiseen kouluun 1970-luvulle.

Tammikuussa ilmestyy Tuomo Pirttimaan esikoisromaani Hete. Kuusamolaisen Pirttimaan rikosromaani muistuttaa tunnelmaltaan ikonisia rajaseutukuvauksia ja vie lukijan uskonnollisen väkivallan, suurpetovihan ja suurten dieselmoottoreiden todellisuuteen.

Pekka Jaatinen tunnetaan yhtenä maamme luetuimmista sotakirjailijoista. Omaelämäkerrallisessa romaanissaan Äiti Jaatinen kertoo äitinsä varhaisesta poismenosta, loputtomasta ikävästä sekä sen moninaisista vaikutuksista elämäänsä.

Tutustu kokonaisuudessaan Johnny Knigan katalogiin