Johnny Knigan kevään 2016 kirjat on julkistettu

13.11.2015

ZombailutTummaa paahtoa on hervottoman hauska, hetkittäin syvällinen ja aidosti absurdi matkakirja travellerin reissusta Väli-Amerikan viidakoihin ja Etelä-Amerikan miljoonakaupunkeihin. Zombailut on hyvin henkilökohtainen laajakangassarjakuva Kai Vaalion (s. 1986) 187 päivästä Etelässä, mutta samalla se on tuhti tietoteos Latinalaiseen Amerikkaan suuntaavalle reissarille. Zombailut – Tummaa paahtoa ilmestyy tammikuussa 2016.

Kaikki se mitä en muista on tarina auto-onnettomuudessa kuolleesta Samuelista, jonka elämää nimettömäksi jäävä kirjailija selvittää haastattelemalla tämän ystäviä. Khemirin moniääninen romaani käyttää suvereenisti jännityskirjallisuuden keinoja ja kasvaa tiheäksi pohdinnaksi rakkaudesta, identiteetistä ja ihmisyyden ehdoista. Ruotsalaistunisialainen Jonas Hassen Khemiri (s. 1978) on yksi sukupolvensa arvostetuimpia ruotsalaiskirjailijoita. Suomeksi häneltä on julkaistu romaanit Ajatussulttaani (2005) ja Montecore (2006). Kaikki se mitä en muista (Allt jag inte minns, 2015) on ehdolla August-palkinnon saajaksi. Romaanin on suomentanut Tarja Lipponen ja se ilmestyy helmikuussa 2016.

Esikoisten lunastus on tiheätunnelmainen trilleri Helsingin salatusta historiasta. Leo Asko ja Daniel Janovsky tutkivat epämääräiseltä vaikuttavaa rikosta, jonka tekijöinä näyttää olevan tiukan linjan juutalaisia. Kun epämääräisyys tapauksen ympäriltä hälvenee, kaikki joutuvat hengenvaaraan kilpajuoksussa mittaamattoman arvokkaan aarteen löytämiseksi. Esikoisten lunastus on taitavasti rakennettu rikosromaani, jossa pääosassa on liki mystiseksi tihentyvä tunnelma, historian paino ja kaupunki kaiken ympärillä, Helsinki. Samuel Davidkin (s. 1983) on syntyperäinen helsinkiläinen. Esikoisten lunastus on hänen esikoisteoksensa ja se ilmestyy maaliskuussa 2016.

Ruma kassa on humoristinen tarina tosi-tv:n maailmasta. Tiedotusopin luvut keskeyttänyt Sarianna tekee töitä valintamyymälän kassana. Hän ei ole tyytyväinen itseensä, elämäänsä eikä ulkonäköönsä. Sitten Sarianna pestataan uuteen The Beauties & The Beasts -tosi-tv-sarjaan ja hänen elämänsä muuttuu perusteellisesti. Ruma kassa on STT-Lehtikuvan toimittajana työskentelevän Piia Leinon esikoisromaani. Se ilmestyy huhtikuussa 2014.

Hurriganesista ja Henry Olavi Aaltosesta on kirjoitettu enemmän kuin kenestäkään suomalaisesta yhtyeestä tai muusikosta, mutta viimeistä sanaansa Remu ei ole vielä sanonut. Nyt hän sen tekee. Markku Salon kanssa työstetyssä elämäkerrassa Remu kertoo myös kaiken sen, mistä ei tähän mennessä ole puhuttu lainkaan. Markku Salo oli pääarkkitehtina myös 30 vuotta sitten ilmestyneessä klassikkobiografiassa Remu – Poika varjoiselta kujalta. Tuon jälkeen Remu Aaltoselle on tapahtunut paljon. Remu ilmestyy huhtikuussa 2016.

Leo Junker -dekkarisarjan kolmas osa, Salaisuudet, on suuren luokan rikosdraama ystävyydestä, rakkaudesta ja petoksesta, tarina jossa True Detective ja Martin Beck kohtaavat. Leo Junker joutuu jälleen kohtaamaan menneisyytensä haamut, ja Johan Grimbergin, entisen parhaan ystävänsä, josta tuli hänen pahin vihollisensa. Christoffer Carlsson (s. 1986) on ruotsalainen kriminologi ja rikoskirjailija. Ruotsin dekkariakatemia palkitsi Carlssonin Junker-sarjan aloituksen Varjot vuoden 2013 parhaaksi ruotsalaiseksi rikosromaaniksi. Sarjan toinen teos, Ääret, ilmestyi Suomessa keväällä 2015. Salaisuudet ilmestyy Tarja Lipposen suomentamana toukokuussa 2016.

Lisätiedot
Viestintäpäällikkö Vilja Perttola, s-posti vilja.perttola@bonnierbooks.fi, puh. 040 755 3319 Tiedottaja Tuuli Leppänen, s-posti tuuli.leppanen@bonnierbooks.fi, puh. 040 5646 734

Tuotetiedot löytyvät #kirja-sivustolta: www.kirja.fi

Kuvat: Painokelpoiset kirjailija- ja kansikuvat kustantamon verkkosivuilta kuvapankista: http://www.johnnykniga.fi/palvelut/medialle/#kuvapankki

www.johnnykniga.fi