Jo Nesbøn uuden Harry Hole -romaanin suomennos ilmestyy lokakuussa

5.9.2022

Norjalaiskirjailijan palkittu rikosromaanisarja jatkuu odotetulla 13. osalla. Suomennoksen nimi on Verikuu ja se ilmestyy 27.10.2022. Edellisen Harry Hole -romaanin ilmestymisestä tulee kuluneeksi kolme vuotta.

Verikuu tarjoaa jälleen tiukkaotteista jännitystä ikonisen Harry Hole -rikostutkijahahmon seurassa. Tarinan alkuasetelmassa terävä mutta alkoholisoitunut päähenkilömme on paennut Los Angelesiin aikomuksenaan juoda itsensä hengiltä. Selvinä hetkinään hän kuitenkin yrittää auttaa ikääntyvää näyttelijätärtä, Lucillea, joka on velkaantunut huumekartellille. Samaan aikaan Oslossa kaksi tyttöä löydetään murhattuina. Tutkinnanjohtaja haluaisi Harryn tiimiinsä, mutta poliisijohto ei hyväksy yhteistyötä. Kun murhista epäilty kiinteistöpohatta lupaa nimensä puhdistamisesta palkkion, Harrylle tarjoutuu mahdollisuus kuitata Lucillen velat.

Juuri Harry Hole -romaanit ovat tehneet Jo Nesbøsta yhden maailman suosituimmista kirjailijoista. Myös Suomessa aiemmat sarjan romaanit ovat liki poikkeuksetta nousseet listaykkösiksi. Suomennokset ovat alusta asti olleet Outi Mennan käsialaa, ja hän kääntää myös Verikuun. Tähän mennessä ilmestyneet Harry Hole -dekkarit ovat järjestyksessä Lepakkomies, Torakat, Punarinta, Suruton, Veritimantit, Pelastaja, Lumiukko, Panssarisydän, Aave, Poliisi, Jano ja Veitsi.

Verikuun juuri ilmestynyt alkuperäisteos Blodmåne on jo kerännyt ylistäviä arvioita Norjassa.

Jo Nesbø on 62-vuotias norjalainen kirjailija, muusikko ja ekonomi. Hänen kirjojaan on käännetty yli 50 kielelle ja myyty maailmanlaajuisesti noin 50 miljoonaa kappaletta. Moneen kertaan palkittu Nesbø on saanut tunnustusta siitä, että hän on laajentanut rikosromaanin käsitettä kirjallisen lahjakkuutensa, kunnianhimonsa ja tarkkanäköisyytensä ansiosta. Rikosromaanien lisäksi hän on kirjoittanut mm. lastenkirjoja.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Liisa Aalto, liisa.aalto@wsoy.fi, 050 473 3377

Arvostelukappalepyynnöt: tiedotus@wsoy.fi