Harry Holen paluu!

20.9.2016

Oli pitkään tarkoin varjeltu salaisuus, että Harry Holen tarina saa jatkoa. Nyt tämän karun poliisimiehen ystävien odotus palkitaan, kun yhdestoista Harry Hole -romaani ilmestyy kevään kuluessa eri puolilla maailmaa.

”Minun oli aina tarkoitus palata Harryn pariin, hän on sielunveljeni”, Nesbø toteaa. ”Harryn sielu on pimeä paikka ja matka sinne raskas kokemus. Mutta hänen tarinansa takia unettomat yöt kannattavat.”  

Jano jatkuu siitä, mihin Poliisi, Nesbøn  edellinen Harry Hole -tarina jäi kesällä 2013. Harry palaa Oslon poliisin palvelukseen jahtaamaan sarjamurhaajaa, joka etsii uhrinsa treffipalvelu Tinderin käyttäjistä. Jäljet johtavat menneisyyteen, ja Harry Holen on lopulta kohdattava vanha perivihollisensa. Suomennos on jälleen Nesbøn ”luottosuomentajan” Outi Mennan käsialaa.

Vuosi 2017 on muutenkin Jo Nesbøn ystävien juhlaa.  Uuden Harry Hole romaanin lisäksi kirjailijan faneja hemmotellaan syksyllä 2017 ensi-iltaan tulevalla Lumiukko-romaanin elokuvasovituksella. Leffan on ohjannut Tomas Alfredson ja sen pääosaa, Harry Holea, esittää Michael Fassbender. Myös hänen romaaneistaan Kukkulan kuningas ja Isänsä poika on tekeillä Hollywood-filmatisoinnit.

Jo Nesbø on yksi tämän hetken menestyneimmistä kirjailijoista maailmassa. Hänen teoksiaan on myyty maailmalla yli 30 miljoonaa kappaletta ja käännetty yli 50 kielelle. Suomessakin romaaneja on myyty jo reilusti yli puoli miljoonaa kappaletta.

Lisätiedot:
Kustantaja Jaakko Pietiläinen, jaakko.pietilainen@kniga.fi, puh. 400 781 348

Arvostelukappaleet: tiedotus@wsoy.fi