Mikko-Pekka Heikkinen

Mikko-Pekka Heikkinen on Helsinkiin sopeutunut kainuulainen, toimittaja ja kirjailija.

Hän syntyi Kajaanissa vuonna 1974, kasvoi Suomussalmella ja opiskeli filosofiaa ja viestintää Helsingin yliopistossa. Heikkinen on työskennellyt toimittajana Helsingin Sanomissa vuodesta 1998. Juttuja hän kirjoittaa mielellään luonto- ja elokuva-aiheista. 2000-luvun alkupuolella Heikkinen tuli tunnetuksi yhtenä Nyt-liitteen elokuva-arvostelijoista.

Heikkisen esikoisteos Nuorgamin Alkon tuho – ja muutama erätarina ilmestyi helmikuussa 2010. Se sisältää yhdeksäntoista lennokasta ja absurdiakin tarinaa, joissa mies kaivaa itselleen pesän täytettyyn karhuun, paasaa pitkien kalsarien hienoudesta ja himoitsee koskematonta metsää kuin naista. Kirja kertoo kaipuusta luontoon ja Suomen syrjäseutujen kohtalosta urbaanilla ja vinksahtaneella kierteellä.

Heikkisen esikoisromaanista Terveiset Kutturasta muodostui yksi vuoden 2012 ilmiöistä. Sotakirjallisuus- ja populaarikulttuuriviitteitä vilisevässä teoksessa yhdistyvät huumori ja veitsenterävä kritiikki syrjäseutujen puolesta, kun Suomi ajautuu sisällissotaan rikkaan Etelän puristaessa köyhän Pohjoisen rutikuiviin. Onneksi tämä kaikki on vain kaukaista fiktiota. Onhan?

Heikkisen viimeisin tuotos Jääräpää on romanttinen tragikomedia Syrjä-Suomen kurimuksesta.

Heikkisen tarinankerrontataitoja on jo ehditty rinnastaa Arto Paasilinnan ja Veikko Huovisen teoksiin.

Osta Heikkisen kirjat Adlibriksesta

Lue lisää